Klubbmesterskap 2015

Hele 39 ekvipasjer stilte startklare i Kvelde 25.oktober, på en dag som startet med overskyet mildvær og endte i regn. Her stilte både erfarne hunder og drevne førere med kjennskap til alle «tjuvtriks» i boka, og ivrige og nysgjerrige ferskinger. De gjeve titlene som klubbmester AK og UK skulle ikke gå på billigsalg, nei!
VFK-formann Roar Karlsen ønsket velkommen ved lavvoen i Kvelde, sammen med dagens andre myndige dommer, Arne Abel-Lunde.
 
 
 
 
 

Inne i lavvoen var Thore Langerud allerede i gang med tilberedning av lapskaus med tilbehør og julebrus til pausen. 
Vi ble delt i 2 lag og gikk hverandre i møte til lunsj, og deretter byttet dommere og terreng. Det ble gått etter NM-lag-regler, med poeng for jaktlyst, reviering, fugearbeid. Det sikret at ingen røk tvert ut, men i stedet ble trukket i poeng for ulike regelbrudd som ettergang, upresise stander osv.
 
Det var godt med fugl i terrenget, så både hunder og førere hadde det moro. Armer ble hevet, dommere løp, hunder bak i partiet strakte hals, og vi hørte både kjefting og fløyter der fremme. 
Selv om det var mildt vær, var det litt vind, og deilig å komme i hus i pausen. Praten gikk livlig, og både lapskausen og julebrusen til Thore fikk mye skryt.
Så var det ut igjen til ny runde. Nå hadde det begynt å yre, og regntøy, ponchoer og leggingser ble dratt frem av sekkene. Innen dagen var over, var et betydelig antall fasaner grundig mosjonert, og hunder og eiere hadde regndråper i bartene.
 
Ingen visste riktig hvordamn det hadde foregått i det andre partiet og dommerne visste heller ikke hvordan det hadde gått i første runde. Mange mente at dommer 1 hadde vært mye strengere enn dommer 2, men uansett ble det utlignet av bytte av terreng og dommere.  
Etterhvert som partiene kom inn til lavvoen, økte spenningen. Mange flinke hunder førte til at ryktene raskt fastlo at det måtte fugl til i begge slipp til for å komme i betraktning for de gjeve titlene. Mens dommerne finregnet og konfererte, steg spenningen. Til slutt ble fasiten slik:
 
Klubbmester AK – delt førsteplass 

1. ES Balder – Skjalg Liljedal – 44 poeng
1. ES Ohlsmyrens Jagters Seun – Petter Elvestad – 44 poeng
3. ES Trym – Skjalg Liljedal – 42 poeng
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klubbmester UK:

1. ES Herman – Bjørn Palm – 50 poeng

2. B Kaiza – Jan Ivar Johannessen – 43 poeng

3. P Pascal – Terje Bråthen – 41 poeng
 
 
 
 
 
 
Øvrige plasseringer:
 
UK: 
ES Vilma – 37
KV Sofi – 25
ES Vidda – 28
ES Flora – 23
GS Moc – 21
ES Tinka – 19
GS Shamrock – 18
B Lillegutt – 9
 P Huldra – 1
AK:

B Gilli – 36
IS Alisy – 36
ES Storm – 35
GS Titus – 35
ES Matata – 33
ES Dayraud – 32
IS Cherie – 31
SV Fauk – 30
SV Blixen – 29
ES Taco – 29
ES Pepsi – 28
IS Brava – 28
GS Bowie – 27
ES Fauna – 27
ES Gallas – 27
KV Peppa – 25
IS Vic – 25
ES Mira – 24
ES Turte – 23
IS Tyra – 22
GS Maja – 20
ES Jesper – 13
ES Thomas – 8
Takk for en kjempefin dag, takk til arrangør, dommere og til kokken, og til Uniq som sponset vinnerne med store forsekker.
Ref. Signe Karin Hotvedt

Del innlegget:

Facebook
Email
WhatsApp
Twitter
LinkedIn