Klubbmesterne 2016 er kåret

Lørdag 29. oktober viste seg å bli en av de flotteste høstdager, og alt lå til rette for klubbmesterskapet i Vestfold Fuglehundklubb. Oppmøtested var Furulund kro, Stokke, og allerede kl 08 stod flere spente deltagere klare for start.

Parkeringsplassen foran Furulund fylte seg opp, og tilslutt var det 44 hunder, hvorav 6 i UK som stilte til start. Vi delte i to partier og dommer Arne Abel-Lunde med «settedommer» Fredrik Engell Sæthereng tok med seg AK/VK hunder  til Borge terrenget. Vi hadde fått hjelp fra Telemark og Svein Borgen stilte velvillig opp som dommer for parti nr 2 med UK/AK/VK som startet opp i Stokke. Prøven ble dømt etter NM lag reglementet, altså at hundene får +/- poeng og alle får 2 slipp.
Det var 10 minutters slipp på formiddagen, så fuglene måtte finnes raskt!
I Borge terrenget var det ingen som hadde fuglesituasjon før lunch, i Stokke terrenget hadde ES Gwen til Yngve Kleppang og ES Thomas til Gisken D Markussen hver sin fuglesituasjon, men sistnevnte ødela for seg selv med litt umoden oppførsel, så ledelsen hadde Gwen med 24 poeng.
Vi hadde bestilt lunch på Furulund Kro. Biff Stroganoff, med salat og ris og kaffe til dessert stod på menyen, og det så ut som alle 49 inkludert handlere og tilskuere koste seg med maten.

Etter lunch byttet vi dommer og terreng, nå var det 15 minutters slipp og forholdene ble bedre for hundene, i hvert fall fant de mer fugl.

Klar, ferdig ja!
Klar, ferdig ja!
km1
Blide deltagere klare til dyst
img_2443
Tålmodige førere og hunder, dagen og skyggene ble lange
Deltagere og hunder følger spent med i ett fuglearbeid
Deltagere og hunder følger spent med i ett fuglearbeid
Klubbmester UK IS Odin og Hannah Foyn Moe
Klubbmester UK IS Odin og Hannah Foyn Moe

I UK var det dessverre ingen som hadde en tellende fuglesituasjon, men IS Odin viste seg som den beste søkeren. Og det var jo ekstra moro, siden Odins fører Hannah Foyn Moe bare er 14 år og yngste deltager i KM 2016.

VF gratulerer Odin og Hannah som klubbmester UK 2016. Vi regner med å se mer til denne ekvipasjen fremover!

 

 

 

I AK-klassen ble det tøffere konkurranse, og noen dro på seg minuspoeng både for sjanser, diskvalifiserende regelbrudd (ettergang) og makkers stand. Det var tilslutt 7 hunder med fuglearbeid i AK, men en hund tronet øverst på pallen. Vi kan gratulerer ES Balder og Skjalg Liljedal som klubbmester AK 2016.
I første slipp hadde han ingen fugl, men 9 på reviering og jaktlyst. I andre slipp dunket han til med to FA med reis og et uten reis. Fuglebehandling full score 8, viltfinnerevne full score 10, reviering og jaktlyst 9, til slutt 54 poeng. At Balder også ble klubbmester i fjor sier sitt!!

nr 2: KV Peppa, fører Renate Engell Sæthereng. 43 poeng

nr 3: ES Storm, fører Yngve Kleppang, 42 poeng

img_2447
Skjalg og Lisbeth Liljedal med sine ES. Balder, Gallas og Trym.
peppa-og-renate-km-nr-2
Renate E Sæthereng med KV Peppa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_2450
Gisken D Markussen, Fredrik E Sæthereng,, Hannah Moe, Yngve Kleppang, Skjalg Liljedal og . Det vanket premie til førerne til hundene med fuglearbeid
Det ble seint og mørkt og dommerne måtte til slutt bruke lommelykt for å se resultatene og kåre en vinner
Det ble seint og mørkt og dommerne måtte til slutt bruke lommelykt for å se resultatene og kåre en vinner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Øvrige med fuglearbeid:

ES Gwen, Yngve Kleppang- 39 poeng GS Brando, Bjørn Palm – 37 poeng
ES Thomas, Gisken D Markussen – 33 poeng
ES Vidda, Rise Hamer/Yngve Kleppang – 32 poeng
ES Kaisa, Yngve Kleppang – 31 poeng
IS Taco, Grete Odberg – 21 poeng

Tusen takk til grunneiere, dommere,  til kokken på Furulund kro og til Appetitt som sponset alle med lunchbokser og vinnerne med forsekker.

Og selvsagt takk til alle dere som deltok og gjorde dagen særdeles hyggelig på feltet!

 

 

 

 

 

 

 

Del innlegget:

Facebook
Email
WhatsApp
Twitter
LinkedIn