Treningssamling

Som  en del av vårt gode samarbeidsforhold med Hallingdal Fuglehundklubb, så var vi invitert til å delta på Treningssamling på Geilo helgen 15 -16 august.
Ved oppmøte på Haugastøl Jernbanestasjon så var det en spent gjeng som stilte med totalt 12 hunder, og med spredning fra «første gang i fjellet» hunder til erfarne VK hunder.


Glimrende kjentmann var Kjell Mykeltveit, som gjorde sitt ytterste for at vi skulle komme i fugl, og hadde til og med plottet inn på sin GPS hvor han hadde sett fugl tidligere.
Roar Karlsen ledet partiet som da dro inn i fjellet i et flott vær – kanskje litt for flott siden det var veldig tørt, og enkelte av hundene merket det på kvelden.
Selv om det var flott vær, et flott parti og med god kjentmann, så var det lite fugl å se, men det vi fikk se var et glimrende fuglearbeid av IS Shica til Bjørn Haugland. Etter å vært borte en liten stund så kom hun å hentet far,
En flott rapport, gikk frem, tittet på nytt hvor det var blitt av Bjørn, før det hele endte med 3 fuglearbeider på 3 fugl og helt rolig i oppflukt på alle. En leksjon til oss alle hvordan det kan gjøres.
Litt senere så hadde vi et UK slipp og hvor vi fikk en ny stand på KV Sofi og nye 3 fugl, og det var dagens beholdning.
Etter lunch, så delte vi partiet slik at alle fikk rikelig med slipptid. En fin dag i fjellet, og god kondisjonstrening for hundene ble det, selv om vi fant lite fugl.


På søndag så stilte det 7 hunder i regn og blåst, og vi skulle da gå lavere i terrenget enn dagen før. I første slipp så ble det en UK støkk på 3 ryper og det var dessverre hele beholdningen den dagen.
Etter en stund så var vi bare 5 hunder, og avsluttet når alle hundene hadde hatt 4 slipp hver seg


Så en kort oppsummering av helgen:
Et hyggelig parti, enkelte UK hunder viste klar fremgang gjennom helgen, god trening i å gå på prøve, god kondisjonstrening, Fuglen måtte være et annet sted…
Takk til Hallingdal Fuglehundklubb for at vi fikk trene hos de, og takk til Roar Karlsen for arrangering og ledelse av treningssamlingen
Flott å kunne se rapport og lærebok fuglearbeid av IS Shica ved Bjørn Hauglan
d

Hans Petter Blokkum

Del innlegget:

Facebook
Email
WhatsApp
Twitter
LinkedIn